Jul 1, 2013

Elie Saab / Fav of the week /

Celý svet je poznačený módnymi návrhármi z rôznych kútov sveta, najmä však z Talianska. Pripomeňme si napríklad  Giorgio Armani, Laura Biagiotti, Enrico Coveri, Valentino, Gattinoni, Etro, Krizia, Missoni, Fendi, Prada, Renato Balestra, Moschino, Versace a mnoho ďalších...
Prechádzala som stránkou www.newsgossipfashion.com a narazila som na módneho návrhára z Libanonu, krajiny ktorej východné pobrežia obmýva Stredozemné more a zo západu okupuje Sýria, krajina blízkeho východu, krajina Arabov. Osobne je pre mňa Elie Saab objavom, ktorý zarezonoval v mojej mysli svojím prídelom talentu a koreňmi exotiky. 

Elie Saab, 49 ročný samouk z Libanonu, ktorý sa zaujímal o navrhovanie a šitie šiat už ako deväť ročný, keď vytváral odevy pre svoje sestry. Vo svojom dospievajúcom období predal svoje umelecké výtvory ženám vo svojom blízkom okolí.

Ako 18 ročný si otvoril krajčírsku dielňu v Beirute kde zamestnával cez 12 zamestnancov. Postupne sa stal majster vo svojom remesle, šitie dámskych šiat, a vo svojom know-how. Ako mesiace plynuli, Elie predviedol dámskej časti spoločnosti svoju prvú kolekciu a bol ocenený ako umelec samouk. O zrodenom talente sa chýry rozniesli aj cez hranice Beirutu. 

 Oblečenie haute couture nie je šité iba na mieru pre určitého zákazníka, ale pri jeho výrobe sú použité vysoko kvalitné a drahé látky a je šité rukou s extrémnym dôrazom na detail a zakončenie 


Ateliér
Beirut, sídlo jeho dielne a ateliéru, ostáva naďalej jeho hlavnou inšpiráciou. Od roku 2005 sú workshopy, the Ready-to-wear butiky a Couture Showroom umiestnené v modernej päťposchodovej budove. Jeho ateliér je centrum všetkého jeho talentu, zručnosti, dosiahnutých úspechov, miesto kde všetky haute couture prešli rukami talentovaného návrhára. Ateliér, samotné srdce excelencie a spoločenského taktu.


Z Beirutu do Paríža
Prí príležitosti pozvania spoločnosťou The Chambre Syndicale de la Haute Couture v Paríži roku 2000 predviedol Elie svoje štyri celoročné kolekcie Haute couture a Ready-to-wear. O šesť rokov neskôr sa stal súčasťou spoločnosti. V roku 2007 umiestnil najväčšie hlavné butiky a predajne v srdci Le Triangle D´or.
 













 Prešli sme históriou vzniku a rozvoju talentu Elie Saaba, aby sme mali ako-taký prehľad. Teraz vám rada ukážem zostrih šiat a módnych kúskov ktoré prešli mólami tohto roku, kolekcia z Ready-to-wear nazvaná Prefall 2013, čoskoro v novom poste :)


Zdroj: www.eliesaab.com 

1 comment:

  1. Elie Saab spolu s Valentinem a OdlRenta podle mně dělají ty nejkrásnější šaty! Kéž by mi aspoň jedny přistály v mém šatníku :-)

    World By Bella

    ReplyDelete